OVER ONS

Over uitzendbureau De Weg naar Werk

Ruime ervaring bij bedrijfsleven en overheid


Ton Vermin en Cees Bakker zijn samen goed voor bijna 60 jaar management ervaring in zowel het bedrijfsleven als bij de (semi)overheid. Ze weten hoe het binnen organisaties werkt en hoe lastig het soms is als een functie niet goed wordt ingevuld.

Over uw uitzendconsulenten

Ton heeft een juridische achtergrond (arbeidsrecht) en ruim 12 jaar ervaring in het begeleiden van mensen naar werk. Zelf was hij jarenlang werkzaam bij de ABN.


Cees is econoom en heeft als manager een ruime ervaring in Finance, ICT, Business Intelligence en het succesvol afronden van projecten.

De coaches van De weg naar Werk zijn betrokken bij mensen en zien vaak eerder dan de mensen zelf wat hun talenten en mogelijkheden zijn. De afgelopen jaren hebben Ton en Cees vanuit SollicitatieLAB veel (80-90%) werkzoekenden op weg geholpen naar een nieuwe baan. Ze kennen de kandidaten die ze voorstellen, persoonlijk en hebben goed gekeken of de werknemers van toegevoegde waarde zijn. Daar waar nodig begeleiden ze de kandidaten de 1e periode tot ze optimaal functioneren en een waardevolle kracht zijn.
  • Door toeval (via via ) kwam ik contact met Ton Vermin met zijn bedrijf  De Weg naar Werk. Afspraak gemaakt en ik maakte kennis met de twee heren Ton Vermin en Cees Bakker. Zij doen aan coaching en begeleiding op een bijzondere manier. Argwanend als ik was op dat moment stelde ik de vraag of zij in staat waren een eigenwijze 60 jarige idioot weer aan een beetje normale betaalde baan konden helpen. Nogal op mijn hoede werd daar laconiek op gereageerd met woorden "ja hoor, maar alleen als jij het wil'.  Uh.?.....dat antwoord had ik niet verwacht maar bracht mij wel op het juiste been. De begeleiding van Ton heeft mij langzaam weer het vertrouwen gegeven dat ik nog steeds tot veel in staat was. Terwijl dat vertrouwen door de tijd heen behoorlijk was weg geslipt. Ton heeft met zijn ervaring en kennis mij vooral tijdens de begeleiding uitgedaagd en gecoacht om weer actief en scherp te worden in de bewustwording van competenties die ik  bezit. Daardoor heb ik - naast het op orde maken van mijn presentatie naar de arbeidsmarkt - plannen gemaakt en mogelijke arbeidsrichtingen bepaald. Uiteindelijk ben ik tijdens dit proces vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk gaan doen. Een wereld die mij voorheen volkomen onbekend was maar die mij nieuwe impulsen verschafte en dito kansen. Vanuit het vrijwilligerswerk kreeg ik zicht op de vacatures binnen de organisatie en wilde ik solliciteren. Ook daar heeft Ton een belangrijke rol in gespeeld en heeft mij voorbereid op het daadwerkelijk solliciteren. Binnen deze voorbereiding moest ik mijzelf voorbereiden op het schrijven van de motivatie en het daarop volgende sollicitatie-gesprek. Met vallen en opstaan ben ik door heren Ton en Cees op niet mis te verstane wijze 'recht' gezet hierin. Want ook daar was mijn verwachting niet geheel conform de werkelijkheid en moest ik stof happen voordat ik inzag hoe ik over moest komen tijdens de sollicitatie. Uiteindelijk is dit gelukt, zelfs door te accepteren dat dit geen volledige baan was (16 uur) is er met coaching van Ton het besef gekomen dat deze start tot meer zou leiden. En dat is gebeurd.  Momenteel werk 36 uur als coördinator Arbeidsparticipatie voor Stichting Vluchtelingenwerk.
  • Jaco
    Ton is mij aanbevolen door een oud collega, en die heeft niets teveel gezegd. In het kennismakingsgesprek viel het mij al op dat Ton zeer doortastend is. En dat hij de juiste vragen stelt. In het vervolgtraject heeft hij de tijd voor mij genomen. En mij de juiste vragen gesteld waardoor ik de juiste keuzes heb gemaakt en goed was voorbereid voor mijn sollicitatie traject. Ton is een coach die let op de details. Ervoor zorgt dat je goed in de spiegel kijkt waardoor je klaar bent voor de toekomst. Met veel plezier mijn traject met Ton gevolgd.
    Jaco
    Binnen 3 maanden weer een baan

Cees Bakker

Ton Vermin